Zoek een voorstelling

Ballet Notenkraker

Het ultieme kerstballet

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een wonderbaarlijke reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen een valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt de prins met Clara naar hun gedroomde snoepgoedrijk.

De voorstelling wordt gedanst door het geliefde balletgezelschap uit Tatarstan, dat naam maakte door de beste dansers aan zich te binden. Met honderden kleurrijke kostuums en vrachtwagens vol indrukwekkende decors brengen ze de verbeelding door heel Europa.

Ook de wereldberoemde muziek van de Notenkraker is al meer dan een eeuw een publiekstrekker. De vermaarde compositie van Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg - in de kerstweek van 1892 - uit tot een klassieker. De klanken inspireerden de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde ‘Bloemenwals’.

Een voorstelling die de kerstsfeer dichtbij brengt!


Cast
Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Creatives
Muziek: Pjotr Tsjaikovski
Choreografie: Marius Petipa

Quotes
“Daar kan het Nationale Ballet nog een puntje aan zuigen” - Het Parool
“Geweldig staaltje van ballettechniek. Naast de solisten verdient het corps de ballet een geweldig compliment” - Brabants Dagblad
“Hoogtepunt van Russisch cultureel erfgoed” - NRC Handelsblad

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video

Relevante voorstellingen

Mischien zijn deze voorstellingen ook interessant voor u?