Zoek een voorstelling

Iberica de Danza

Carmen vs Carmen

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse danscultuurgoed te gebruiken voor haar vele theaterproducties. Ibérica staat bekend om haar sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans.

Met haar nieuwste productie ‘Carmen vs Carmen’ wordt het 20-jarige bestaan gevierd. ‘Carmen vs Carmen’ laat de dualiteit van de vrouw zien in een zoektocht naar haar eigen lot; de passie, de vrijheid, de draagster van het leven en symbool voor normen en waarden. Een symbool dat uiteindelijk onsterfelijk blijkt te zijn.

De gerenommeerde choreograaf Manuel Segovia en zijn partner Violeta Ruiz richtten Ibérica de Danza in 1993 op. Sindsdien hebben zij meer dan 20 verschillende shows geproduceerd en gespeeld in meer dan 40 landen. In Nederland waren de producties DonQ & Sancho P, Añ0 X, Dali Picasso Miro en Ibérica Mágica te zien.

Ibérica wordt in de internationale pers vooral geprezen voor het zichtbaar maken van oudere danstradities in hedendaagse voorstellingen, een rol die belangrijker blijkt te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden.

Cast

Ibérica de Danza (Spanje)

Creatives
Artistieke leiding Manuel Segovia
Productie en kostuums Violeta Ruiz de Valle
Repetoir Raquel Ruiz
Muziek Georges Bizet en Albéniz, aanvullende hedendaagse composities Alfredo Valero

Met medewerking van Van der Laan BV afdeling Theatervervoer Wim van Lint 0653568409

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Video

Relevante voorstellingen

Mischien zijn deze voorstellingen ook interessant voor u?