Zoek een voorstelling

Opera Rigoletto

Verdi’s operaklassieker over liefde, list en bedrog

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

In deze populaire opera van Verdi leeft het publiek mee met de nar Rigoletto. Als bezorgde vader wil hij zijn mooie dochter Gilda beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft. Maar vader’s hulp krijgt een tragische wending.

‘Rigoletto’ draait om tijdloze thema’s als liefde, lust, list en bedrog. De opera bevat Verdi’s mooiste aria’s, zoals ‘La donna è mobile’ (De vrouw is wispelturig). Kenners bestempelen deze klassieker als de beroemdste aria aller tijden. Kort na de première in 1851 was het lied in heel Italië een hit, dankzij de draaiorgels die het overal lieten horen.

De opera ‘Rigoletto’ wordt gezien als Verdi’s meesterwerk en betekende destijds zijn internationale doorbraak. Deze nieuwe uitvoering door de Staatopera van Tatarstan wordt in het originele Italiaans gezongen. Een Nederlandse boventiteling neemt de bezoeker mee in het verhaal.

In aankleding en toon brengt deze voorstelling alle eer aan de weelderige enscenering die in Verdi’s tijd in zwang was. Het feestgedruis aan het hof waarmee de opera begint staat bol van de komische wendingen en het dramatische slotduet met vader en dochter belicht emoties die bij iedere ouder iets zal losmaken.

Gezelschap:
Staatsopera van Tatarstan (Rusland)

Stage Director:
Michael Pandzhavize (Moscow) | Set Design: Andrey Zlobin (Kiev) | Costume Design: Anna Ipateva (Kiev)

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video

Relevante voorstellingen

Mischien zijn deze voorstellingen ook interessant voor u?