Zoek een voorstelling

The Who’s Tommy

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

‘Tommy’, van de populaire rockband The Who is de bekendste ’rockopera’. Het werd een fantastische film, een musical en The Who bracht het ook live! Beleef nu dit fenomenale werk in een bijzonder rockconcert door The Classic Rock Show met natuurlijk succesvolle hits als ‘Pinball wizard’, ‘See Me, Feel Me’ en ‘I’m Free’.

‘Tommy’ is de eerste van de twee rockopera’s van de Britse rockband The Who. In 1975 werd de rockopera met succes verfilmd. Behalve de bandleden speelden veel bekende artiesten zoals Tina Turner en Elton John in de film. De actrice Ann-Margret ontving voor haar rol in de film een Golden Globe Award en werd genomineerd voor een Oscar.
The Who bracht het werk niet vaak live, maar legendarisch zijn de live-versies uit 1969 en 1989. The Classic Rock Show neemt de versie uit 1989 (The Who tijdens hun tournee door Verenigde Staten) als uitgangspunt.
Het metaforische verhaal is niet eenvoudig. Captain Walker sneuvelt tijdens de Eerste Wereldoorlog, voor de geboorte van zijn zoon Tommy. Vier jaar later blijkt hij toch te leven en komt thuis. Daar wordt hij vermoord door de nieuwe minnaar van zijn vrouw, voor de neus van Tommy. Zij eisen dat Tommy het niet gezien en gehoord heeft. Tommy neemt het letterlijk en wordt doofstom en blind. Maar na jaren geneest hij wonderbaarlijk…

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter