Zoek een voorstelling

Onze vriendschap dat ben ik

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Een marketeer die staat te popelen om in de voetsporen van Benito Mussolini te treden en een dichter die soms geen woorden meer heeft. Toine en Cesar waren ooit de beste vrienden maar na 34 jaar zijn ze volledig uit elkaar gegroeid. Maar dan ook VOLLEDIG. Met alle gevolgen van dien. Dat is vaak grappig, soms gênant en ook wel een beetje gek.

‘Onze vriendschap dat ben ik’ is een cabareteske voorstelling over het herkenbare faillissement van een oude vriendschap. Ontnuchterend, maar vooral ook komisch, hilarisch en intelligent.

Cesar heeft een nieuwe dichtbundel gepubliceerd en is gegrepen door de kracht van de taal. Poëzie is voor hem het antwoord op alle vragen in het leven. Dichter zijn is voor hem het mooiste wat er is. Toine zit in een andere levensfase. Hij is een complotdenker en spiegelt zich aan wereldleiders als Trump en Erdogan. Zijn held is Mussolini. Hij droomt hardop van een eigen dictatorschap en heeft een drastische visie op de dagelijkse actualiteit. Uiteindelijk is het onontkoombaar dat dit ontspoort.

Tussen de knallende dialogen en idiote situaties door is er de verpletterende schoonheid van de poëzie, die hoop en humor brengt.

PROFIEL

Toine Rongen en Cesar Moerman zijn schrijver en journalist. In het dagelijks leven zijn ze volstrekt verschillende persoonlijkheden. Ze kennen elkaar van de School voor de Journalistiek en zijn al heel lang beste vrienden. Cesar publiceerde in 2017 de dichtbundel ‘Onze Vriendschap dat ben ik’, die als een rode draad door de dialogen loopt van de theatervoorstelling. Toine speelde bijrollen in diverse televisieseries, bijvoorbeeld in ‘Toen was geluk nog heel gewoon’ en ‘Flodder’.

Cast
Toine Rongen en Cesar Moerman

Creatives
Regie: Henk Hendrikx
Licht: Koen Janssen
Techniek: Ruud van Leest
Tekst: Toine Rongen & Cesar Moerman

Quotes
“Een zweem melancholie met hier en daar onvervalste harde, Rotterdamse humor.”
- Maandblad ZIN -

“Het faillissement van de vriendschap kan niet uitblijven.”
- Dagblad BN DeStem -

“Een bijzondere voorstelling die absoluut gezien mag worden.”
- Fer Hendrikx (programmeur Theater De Schuur, Zevenbergen) -

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter