Zoek een voorstelling

Opera Eugen Onegin

Orkest van De Staatsopera van Tatarstan

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

‘Eugen Onegin’ is Tsjaikovski’s meest geliefde opera en heeft terecht een vaste plek veroverd binnen het internationale repertoire. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote schrijver Pushkin. De prachtige melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven, met als hoogtepunten het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze brief-scene van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera.

De cynische rokkenjager Eugen Onegin schuift de hartstochtelijke liefdesbrief van Tatjana terzijde en maakt tijdens een bal op het landgoed van haar familie jacht op haar oudere zus Olga. Wanneer Olga’s verloofde en Onegins vriend, de dichter Lensky, protesteert, vecht Onegin tegen zijn zin het onvermijdelijke duel uit waarin Lensky het onderspit delft.

Zes jaar later keert Onegin uit het buitenland terug en lijken de rollen omgedraaid. Eugen wordt, als door de bliksem getroffen, op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. De heldin van de opera –maar inmiddels wel getrouwd- wijst de bourgeois playboy echter resoluut af en Eugen blijft ontgoocheld en eenzaam achter.

Extra
Russisch gezongen, Nederlands boventiteling

Land
Tatarstan

Creatives
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjajkovski
Dirigent: Mikhail Pletnev
Regie: Mikhail Pandzhavidze
Decorontwerp: Igor Grinevich

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter