Zoek een voorstelling

Perlas del Amor

CaboCubaJazz

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Liefde en muziek zijn de twee vleugels van de menselijke ziel is een bekend gezegde. Al zolang de liefde bestaat, wordt ze bezongen. Parels van liefdesliederen, van donker verdriet, van liefde voor je kinderen, van ontbrekende liefde, van liefde die wegtrekt en dan weer terugkomt, van de zoete nasmaak van kalverliefde, van een liefde die taai is en blijft.

De bevallige en in onze streken neergestreken parels, waaronder de beste stem van Kaapverdië Dina Medina en de Colombiaanse sterzanger Alberto Caicedo, bezingen de liefde die hen verbindt met Kaapverdië, met Cuba, en met nog veel verder. Samen met de rauw-swingende muziek van de rasmuzikanten van het internationaal gelauwerde CaboCubaJazz “misschien wel de perfecte versmelting” (mixedworldmusic.com).

Dina Medina won in 2012 de Cabo Verde Music Award voor beste zangeres van Kaapverdië. CaboCubaJazz is een internationaal hooggeprezen formatie met een unieke sound, die Afrika en Latijns-Amerika verbindt. Een bijzonder concert vol warme klanken en gevoelens.

Perlas del Amor is de opvolger van het succesvolle Perles d’amour waarin Afrikaanse zangeressen de liefde van hun continent bezongen. Perlas del Amor gaat de grote zee over, van Kaapverdië naar Cuba. Met bijzonder swingende liedjes van en over liefde.

CaboCubaJazz stond op grote festivals over de hele wereld. In Nederland onder andere op North Sea Jazz (2017), Borneo Jazz, Havana Jazz Festival (Cuba) en trad onder andere op in Canada, Maleisië, Duitsland, Finland, Noorwegen, Thailand, Oostenrijk, Luxemburg en Israël.


Land
Kaapverdië, Cuba, Duitsland , Puerto Rico, Venezuela, Colombia, Spanje


Cast
CaboCubaJazz is:

Dina Medina zang - Kaapverdië
Carlos Matos piano - Kaapverdië
Nils Fischer percussie - Duitsland
Yerman Aponte bas - Venezuela
Armando Vidal drums/zang – Cuba
(kwintetbezetting)


Alberto Caicedo zang, - Colombia
Pablo Martínez trombone, - Spanje
Joe Rivera trompet - Puerto Rico
(octetezetting)

Creatives
Nils Fischer, Carlos Matos, Marcel van Zijl

Quotes

4**** Volkskrant

Het resultaat is een stevig groovende melange van opwindende vraag- en antwoordzang, sensuele melodieën en weldadige koortjes, opgefleurd door sterke arrangementen en improvisaties door en voor blazers. Medina’s fluwelen stem en doorvoelde voordracht garanderen de authenticiteit

Jazzism juli 2017

OVER North Sea Jazz Festival

“Dan is het op naar het Mississippi podium waar het Rotterdamse CaboCubaJazz hun bijzondere mix van Cubaanse en Kaapverdische muziek laat horen. De band, opgericht door congaspeler Nils Fischer en de Kaapverdische pianist Carlos Matos, maakt er een waar feestje van. Met nummers van hun albums Riqueza y Valor en Corason Africano, gezongen door de Rotterdams/Kaapverdische zangeres Dina Medina en de Colombiaanse zanger Alberto Caicedo. Tussen de Latin grooves en melodielijnen door zingt Dina Medina een prachtige morna, de aan fado verwante nationale stijl van Kaapverdië. Het is mooi en ontroerend en ze wordt uiteraard begeleid door Carlos Matos. En daarna barst meteen het Latin feestje los. Fischer laat het publiek de Cubaanse clave klappen. Met bassist Yerman Aponte (Venezuela), trompettist Joe Rivera (Puerto Rico), trombonist Pablo Martínez (Spanje) en drummer Armando Vidal (Cuba) erbij gaat het publiek al dansend uit zijn dak. Fischer laat onnavolgbare congaroffels horen en eindigt samen met Armando Vidal met een superstrak percussie/drumduet. [...]”

Pick Of The Month - Latin Beat USA

Unprecendented blend of rhythms and forms … seductive grooves and intriguiging melodies

Mixed World Magazine

Een mix van mellow Cabo, ruig Cuba, misschien wel de perfecte versmelting.

Lees voor de overweldigde hoeveelheid internationale recensies; http://www.cabocubajazz.com/cabocubajazz.com/Press.html

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook