Zoek een voorstelling

Piepschuim - Grote Woorden

Korte Metten

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Piepschuim gaat komend seizoen het theater in met een nieuwe voorstelling. Grote Woorden, zo gaat het nieuwe programma heten. Ze zullen het als duo spelen. En Karel de Rooij gaat hun weer van regie-advies bedienen. Daar zijn ze trots op. Een snel pratende, geëngageerde cabaretier gaat zich met de teksten bemoeien: Hans Sibbel. Daar zijn ze ook trots op.

Grote Woorden is vers van de pers: een zeer actueel programma over de macht van het gelogen woord. Over Waarheid en Taal in al zijn facetten. Filosofisch, actueel, geëngageerd, maar met daarbij een flinke dosis muziek, fysiek theater en relativerende humor.

Grote Woorden wordt gespeeld door taalfilosoof en componist Cor Burger en multi-instrumentalist en fysiek acteur Robbert Koekoek.

GROTE WOORDEN, Korte Metten behandelt het urgente thema van ‘de waarheid van het woord’. In een tijd waarin er volop twijfel is over de waarheid van de woorden van politici, van de media en van de wetenschap, is het noodzakelijk dat theatermakers de gespannen relatie van woorden en de werkelijkheid op scherp zetten. Wat is een leugen, wat is fictie en wat is verschil? Als politici zich steeds meer van fictie en theatrale middelen gaan bedienen moeten theatermakers en schrijvers zich gaan wapenen.

Deze voorstelling beoogt niet de antwoorden te geven op de vragen naar waarheid, maar zal bezoeker stof tot nadenken geven en zijn kijk op begrippen als betekenis, waarheid, fictie en leugens voor altijd veranderen.

Cast
Cor Burger: muziek, teksten, zang, gitaren, toetsen

Robbert Koekoek: fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie

Creatives
Regie-advies: Karel de Rooij

Tekstadvies: Hans Sibbel

Muziek: Cor Burger

Teksten: Cor Burger

Quotes van het programma ‘Zo Doen We Dat Hier’ (2016 - 2018):

TROUW
“Liedjes, die muzikaal zeer variëren en vaak mooi van taal zijn.”

THEATERKRANT
“Hoog tempo, creatieve vondsten.”

CABARET.NL
“Een boodschap die ontnuchterend binnenkomt….

Het publiek wordt er even stil van.”

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video