Zoek een voorstelling

Don Cossackchoir of Russia - The Soul of Russia

Een muzikale reis door Rusland

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Meer dan 30 musici op het podium vullen de zaal met Russische – opzwepende – muziek.

Na een spectaculaire jubileumtournee in 2017 door Europa nu weer terug in de Nederlandse theaters en concertzalen.

De 24 – in Rusland woonachtige - professionele zangers van het Don CossackChoir of Russia/Don KosakenChor Russland brengen de muziek op een zeer overtuigende manier en het publiek is altijd verrast door het enthousiasme dat deze zangers op het podium uitstralen. De meesten van hen zijn verbonden als solist aan één van de beroemde theaters in Rusland - De 6 instrumentalisten (alle laureaten) bespelen hun instrument - balalaika, domra en bayan - op een bijzonder virtuoze wijze.

De Nederlandse chef-dirigent Marcel N. Verhoeff stelt ieder seizoen weer een zeer gevarieerd programma samen waarin naast beroemde klassieke composities van bijvoorbeeld Tsjaikovski, Rachmaninov en Chesnokov worden afgewisseld met bekende, maar ook in de West minder bekende opzwepende volksliederen.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) ICC (Berlin) en in Aspendos Arena (Antalya). De TV-special – opgenomen in het Concertgebouw te Amsterdam werd prime-time uitgezonden door de AVRO/TROS op Oudjaarsavond en scoorde opvallend hoge kijkcijfers.

Cast
Don KosakenChor Russland/Don CossackChoir of Russia

Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’, solisten o.a.: Anatoly Bogomolov, tenor; Alexei Mazlov, tenor; Abdul Mukmanov, tenor; Valery Obukhov, bas; Andrej Kolensikov, bas; Valery Elchick, Balalaika; Sergey Lukin, domra; Alexander Marchaikovsky, balalaika, Anton Zhukov, altbalalaika; Yury Sidorov, Bayan/ Dirigent: Marcel Nicolajevich Verhoeff

Quotes uit recensies
“Van de onbevreesde hoge tenoren tot de laagste bassen, de DCC heeft een geluid dat zo donker is als middernacht en zo uitgestrekt als Rusland”
The Independent

“Het legendarische Don Kozakkenkoor uit Rusland - Don zoals in de rivier, niet zoals in Giovanni - geeft de bij kaarslicht aangestoken kerstavond-vespers van de Russisch-orthodoxe kerk weer: duistere stem en open-keelgezang, zo ver van het Anglicanisme als geroosterd van gans”
The Guardian

“‘Tijdens de pauze waren er zeer lovenswaardige beoordelingen zoals:’ dit is uniek of’ wat een fantastisch koor ‘. En terecht, want de 23 zangers onder leiding van Marcel Nicolajevich Verhoeff en de zeskoppige ensemble “Philarmonia” stelden zich in ongeveer twee uur zo indrukwekkend voor dat kort na het eerste nummer, de eerste bravos al klonken door het theater”
Remscheid Nieuws

De voorstelling duurt 50 minuten voor de pauze en 50 minuten na de pauze

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook

Video