Zoek een voorstelling

Ibérica de Danza (Spanje)

Fígaro, Barbero de Sevilla

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ibérica de Danza vond in maart 2019 in Madrid de première plaats van deze uitbundige productie, die het gezelschap in haar meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen laat zien.

In deze herbewerking van het origineel van Beaumarchais’ ‘Figaro’, bevinden we ons in een tijdloze ruimte van abstracte steden die ons herinneren aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan, zonder rekening te houden met perioden of stijlen.

Het centrale thema blijft de bespotting van de gevestigde moraal.

‘Figaro, Barbier van Sevilla’ is een ballet in vier bedrijven, gekenmerkt door een smeltkroes aan verschillende dansstijlen variërend van de Commedia del Arte tot alle elementen en kenmerken uit de Spaanse dans.

De choreografieën zetten de muziek op bijzondere wijze kracht bij en zorgen voor een show, die de kijker meeneemt in een elegante komedie naar een kleurrijke wereld vol dans en emoties.

Gezelschap
Ibérica de Danza

Creatives
Choreografie: Manuel Segovia |Regie: Ignacio Garcia |Productie: Violeta Ruiz de Valle | Muziek: Mozart, Rossini, Bocherini en het Ibérica Ensemble

De voorstelling is zonder pauze en duurt 80 minuten

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Video