Zoek een voorstelling

Klassiekers met Koolhoven

Avond vol filmhistorie, een boeiend en uniek theatercollege

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten
1579893300Vr 24 jan 2020 20:15 Capelle A/d Ijssel Isala Theater 010-4586400 Kaarten reserveren
1580324400Wo 29 jan 2020 20:00 Zwolle Schouwburg Odeon 0900-1435 (45 cpm) Kaarten reserveren

Waar gaat de voorstelling over

Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s als die van anderen verfilmde. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP/De Tijd ooit ‘dat er celluloid door zijn aderen stroomt’. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’, maakte hij onlangs zijn internationale debuut met ‘Brimstone’, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Daarnaast werd de film geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor ‘beste film’ en ‘beste regie’. Tevens kent u Martin van zijn vele gastoptredens bij ‘De Wereld Draait Door’ en zijn eigen TV-programma bij de VPRO: ‘De Kijk Van Koolhoven’.

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, ‘klassiekers’, maakt Koolhoven het theaterpubliek deelgenoot van zijn liefde voor cinema; iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen.

Dit theatercollege bevat geen droge kritieken en academische verhandelingen, maar enthousiaste betogen en bezielde observaties: Koolhoven is immers bovenal liefhebber.

Cast en Creatives
Martin Koolhoven

De voorstelling duurt ca. 45 minuten voor de pauze en ca. 30-45 minuten na de pauze

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Twitter

Video