Zoek een voorstelling

Michiel Borstlap - Georg

Met het hart op tafel

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Michiel Borstlap over zijn nieuwe muziek: “Dit is wie ik ben”. Na een imposante internationale jazzcarrière slaat pianist en componist Michiel Borstlap een nieuwe weg in: die van de minimal music. Met minder noten, maar met meer gevoel.

“Het voelt alsof ik eindelijk thuis ben gekomen” vertelt Michiel Borstlap in zijn woonkamer in Nigtevecht, een beeldschoon dorp tussen Amsterdam en Utrecht. Hij oogt ontspannen. Met een gebreide grijze sjaal om zijn nek leunt hij achterover in zijn stoel. “Alles valt ineens op zijn plek. Dit is de muziek die ik wil maken: muziek uit het hart.”

Borstlap (1966) stond jarenlang aan de absolute jazz-top. “Dat is natuurlijk een hele andere wereld, die van de spierballen, van heel veel noten. Ik zeg altijd: muziek maak je met je hoofd, hart en buik. En het hoofd doet natuurlijk nog wel mee, maar veel minder.” Sinds enkele jaren creëert hij zijn eigen muziek met elementen uit jazz, filmmuziek en neoklassiek. “Het is nu vooral hart en onderbuik.”

Op de cover van zijn nieuwe plaat prijkt een zelfgemaakt schilderij van een rustteken uit de muzieknotatie. Een witte lijn op een zwarte achtergrond. Dat is niet toevallig. Rust, stilte, contemplatie: het staat allemaal centraal in zijn nieuwe werk. “Het gaat niet meer om de noten, maar om de ruimte tussen die noten. Want in die ruimte gebeurt echt iets.”

De voorstelling duurt 40 minuten voor de pauze en 40 minuten na de pauze.

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter