Zoek een voorstelling

Doet sneeuw pijn

Solovoorstelling gebaseerd op het boek van Carolien Spaans

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen. “Hij is dood,” zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand. “Hij heeft een paar uur geleden een ongeluk gehad.” Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’).

Van voorstellingen in het nieuwe jaar worden data later geplaatst.

Cast
Saskia Temmink

Creatives
Regie Benno Hoogveld | Script Roos Schlikker & Erris van Ginkel | Muziek Rik Ronner | Decor- en lichtontwerp Mike den Ottolander | Kostuums Sabine de Groot

Quotes uit recensies over het boek
“Raak, rauw en retegeestig tegelijk” - Eva Hoeke
“Ondanks het heftige onderwerp is Doet sneeuw pijn ook komisch, en dat is heel knap” - Nadia Moussaid in ‘Laat op één’
“Prachtig en hartverscheurend” - Nynke de Jong
“Wat een geweldig geschreven boek. Gelezen met een lach en een traan, al klinkt dat veel te cliché voor een boek waarin juist alle clichés worden vermeden.” - Antoinnette Scheulderman
“Een persoonlijk en openhartig verslag” - Het Parool
“Een hartverscheurende memorie over liefhebben, moeten loslaten, willen vasthouden en doorgaan’ - JAN
“Prachtig boek over verlies en hoe je dan verder moet” - VARAgids

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video