Zoek een voorstelling

Elke Vierveijzer - Lucht

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Elke Vierveijzer. U kunt haar kennen van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten. Of misschien kent u haar wel helemaal niet. Dat wordt dan eens tijd.

Na ‘Om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in ‘LUCHT’ via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

Van voorstellingen in het nieuwe jaar worden data later geplaatst.

———

Cast

Zang & gitaar: Elke Vierveijzer
Muzikale begeleiding: Michiel Wetzer

Creatives

tekst en muziek: Elke Vierveijzer
Regie: Jessica Borst, Kim Arnold
Dramaturgie: Eveline Mol
Decor: Rian Smolenaers
Licht: Niels Kingma

Quotes

“Een prachtige stem, een aantal briljante hoogtepunten en bijtende noodzaak. Elke Vierveijzer laat in het liedprogramma Zonder Genade zien dat ze een grote toekomst tegemoet gaat.”
Theaterkrant ★★★

“Vierveijzer is een veelbelovend zangeres met een heldere, krachtige stem. Samen met pianist Michiel Wetzer staat ze met beide benen in de Nederlandse kleinkunsttraditie, met verhalende liederen die soms doen denken aan Maarten van Roozendaal.”
Volkskrant ★★★

“Elke Vierveijzer geeft in ‘Om te janken zo mooi’ de liedjes van Van Roozendaal echt een eigen kleur.”
Theaterkrant ★★★★

“Vluchtgedrag is haar vreemd. Ze bewaart Red mij niet tot de finale en weet de onbenaderbare Van Roozendaal dichtbij te brengen, met de belofte van een eigen signatuur in de naaste toekomst.”
Noord Hollands Dagblad ★★★★

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter