Zoek een voorstelling

Greg Shapiro - Leaving Trumpland

A 2020 Election Special

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Greg Shapiro, bekend van Boom Chicago, BNR, Comedy Central en Zondag met Lubach, is terug in de theaters.

In de voorstelling Leaving Trumpland neemt Greg Shapiro afscheid van de Trump-stem die hij deed in de ‘Netherlands Second’ video van Zondag met Lubach. Als Trump van het toneel verdwijnt zal dat niet het einde van de wereld zijn. Maar als hij blijft, dan kan dat letterlijk het einde van de wereld betekenen.

Leaving Trumpland is een mix van standup en cabaret, met een klein beetje improvisatie aan het einde wanneer Trump zijn laatste persconferentie geeft. Tijdens de voorstelling legt Shapiro o.a. uit hoe hij omgaat met Syrische vluchtelingen als buren, hoe hij zijn dochter voor het eerst leerde stemmen in de Amerikaanse verkiezingen en hoe hij vrienden hanteert die zich niet aan de corona maatregelen houden omdat het ‘covidioten’ zijn. Shapiro vertelt ook een persoonlijk verhaal, over het verlies van zijn stiefvader die stierf door covid-19 nadat hij besmet werd door Trump aanhangers. Tenslotte vertelt hij hoe de herdenking op Zoom verloopt.

Leaving Trumpland is Greg Shapiro’s zesde solovoorstelling, en zijn eerste die tijdens een pandemie in première ging. De voorstelling is gemaakt voor 60 minuten, zodat theaters twee uitvoeringen per avond kunnen programmeren (om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter regel). Leaving Trumpland is in het Engels, met een klein beetje Nederlands.

———

Cast

Greg Shapiro

Regie

Michael Diederich

Quotes

“Greg Shapiro is de uitgelezen persoon om Nederland Trump-les te geven” - De Volkskrant ****

“Een welkome Survival Guide”… “Wat een ongelooflijke explosie van creativiteit, en wat is het vaak enorm geestig”... “Lachen, lachen en nog eens lachen…”…“Shapiro heeft zijn show, die geregisseerd is door Michael Diederich, buitengewoon slim en gevarieerd ingedeeld.. je verveelt je geen moment met Shapiro.” Theaterkrant - Keuze van de Criticus Patrick van den Hanenberg

“Kundig, grondig en genadeloos…” – Dagblad van het Noorden

“Geestige, originele en verrassende Show….”- 1erang.nl ****

“Absolute Aanrader” - Marvelousz.com

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video