Zoek een voorstelling

Jim van der Zee - Starting The Engine 2

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Theatershow ‘Starting the Engine’ voelt als een nieuw begin voor Jim van der Zee.

Nadat hij in 2018 ‘The Voice of Holland’ won, zat Jim van der Zee niet stil. Hij dook succesvol het theater in, bouwde een eigen opnamestudio, stond door heel het land op verschillende festivals en bracht twee albums uit. Zijn laatste album, ‘Starting the Engine’, werd lovend ontvangen en vormt het startschot voor een nieuw theateravontuur. In deel 2 van de gelijknamige theatertournee brengt Jim nieuwe covers van de legendes die hem inspireren, maar laat hij ook vooral zijn eigen werk horen.

Een krachtige show in intieme setting! Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en geniet van Jim zijn unieke, warme stem.

Vroeger speelde hij in barretjes, op surfkampen en op zonnige pleintjes in verre oorden. Met zijn campertje trok hij Europa door en deed Jim wat hij het allerliefste deed: muziek maken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.

Met ‘The Voice of Holland’ als springplank voor zijn muzikale carrière in Nederland, heeft Jim inmiddels zijn vleugels uitgeslagen. Terug naar de kern en de dromen die hij als klein jongetje al had. Eigen muziek schrijven, produceren en dit kunnen delen met het publiek. In ‘Starting the Engine’ vertelt hij zijn verhaal onder de theaterlichten en voelt hij zich thuis.

Jim van der Zee: “’Starting the Engine-2’ vertegenwoordigt voor mij een nieuw begin. Met het album kan ik laten horen waar ik nu sta, hoe ik mij heb ontwikkeld en wat ik heb geleerd. Ik geniet ervan dit live te kunnen brengen in de theaters en contact te hebben met het publiek. Het liefst wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ik gewoon in hun woonkamer sta te spelen. Of dat we rond een vuurtje muziek zitten te maken. Tijdens mijn vorige theatertournee kreeg ik vaak te horen dat mensen mijn eigen nummers het leukst vonden. Die kant van mezelf wil ik nu meer belichten. Ik sta op het podium met drie fantastische muzikanten, een pianist, een drummer en een bassist. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is niet alsof je een CD opzet die toevallig heel goed klinkt, het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk.”

‘Starting The Engine – 2’ is een op zichzelf staande show met nieuwe nummers en nieuwe verhalen. Geniet ervan!

Van voorstellingen in het nieuwe jaar worden data later geplaatst.

———

Cast

Jim van der Zee: gitaar, zang | Reinout Douma: piano | Lorenzo Buffa: basgitaar, contrabas | Guy Tristan Salamon: drums, percussie

Quotes

“Een ware crooner” - ★★★★ AD

“Met zo’n fijne donkere stem zijn de mogelijkheden onbegrensd”- ★★★★ Festival.info

“Een ijzersterke plaat”- ★★★★ ALT Country

“Een singer-songwriter van grote klasse!” - Blues magazine

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Video