Zoek een voorstelling

The Lighthousekeeper - BarokOpera Amsterdam

BarokOpera Amsterdam

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Nu CoVid19 alle schroeven onder ons roestvaste bestaan heeft losgedraaid zijn wij dolende schepen op een woestkolkende zee.

‘We houden ons vast aan de reling van de oude waarden en normen en ontdekken schoorvoetend een nieuwe wereld. Niemand is er die de koers bepaalt. De natuur bepaalt. Het lot. Wij zijn allen op zoek naar één persoon; de vuurtorenwachter. De rots in de branding. De eenzame man op zijn post. Iedere avond schijnt zijn licht om een baken te zijn voor andere dolende schepen.’

Aan de hand van een tiental aria’s bezingen de vuurtorenwachter en de zeemeermin hun bestaan, de natuur, het lot en de berusting.

BarokOpera Amsterdam heeft voor deze gelegenheid liederen en aria’s uit het rijke barokrepertoire samengesteld en heeft gekozen voor hits en onbekende juweeltjes van Händel, Purcell en Monteverdi om de vuurtorenwachter en zijn zeemeermin hun verhaal muzikaal te laten vertellen.

Het orkest bestaat uit vier instrumentalisten zittend op de rotsen in het midden van het podium. Allen specialisten, de musici laten een uiterst rijk palet aan kleuren horen op oude insturmenten die tegenwoordig in de Nederlandse theaters zelden bespeeld worden.

Opera saai en oubollig? Niet bij BarokOpera Amsterdam. Met uitstekende solisten, een betoverend spelend muziekensemble, fraaie kostuums en voorstellingen van een aantrekkelijke lengte weet het gezelschap een steeds groter wordende groep operaliefhebbers aan zich te binden. De kwalitatief hoogstaande producties zijn toegankelijk voor een breed publiek. De producties zijn daarom interessant voor zowel de ‘hardcore’ operafan als de enthousiaste beginnende operabezoeker.

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook