Zoek een voorstelling

The War Of The Worlds

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de Verenigde Staten. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in.

Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is… ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles.

In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich ‘The Mercury Theatre’ noemt en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare’s ‘Othello’ en ‘MacBeth’. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat en de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen.

Orson Welles ‘The War Of The Worlds’ is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit één van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Van voorstellingen in het nieuwe jaar worden data later geplaatst.