Zoek een voorstelling

BarokOpera - De Vuurtorenwachter

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten

Waar gaat de voorstelling over

Nu Corona alle schroeven onder ons roestvaste bestaan heeft losgedraaid zijn wij dolende schepen op een woest kolkende zee. We zijn allen op zoek naar één persoon: de vuurtorenwachter.
De rots in de branding.
De eenzame man op zijn post.


Iedere avond ontsteekt hij het licht om een baken te zijn voor dolende schepen.
BarokOpera Amsterdam heeft aria’s uit het rijke barokrepertoire uitgezocht. Er wordt een poëtische wereld uitgebeeld met hits en onbekende juweeltjes van Händel, Purcell en Monteverdi.


Choreografieën van danseres en acrobate Francesca Orso op Keltische muziek geven toegang tot de werkelijkheid van de zeemeermin.
Het orkest bestaat uit zeven instrumentalisten, zittend op de rotsen aan de voet van de vuurtoren. De musici, allen barokspecialisten, laten een uiterst rijk palet aan kleuren horen. Hun oude instrumenten worden tegenwoordig in de Nederlandse theaters nog maar zelden getoond en bespeeld. Instrumentale dansmuziek uit de tijd van Purcell en Monteverdi ligt heel dicht bij wereldmuziek, met name die van de Keltische muziek die een belangrijke plaats in de voorstelling inneemt.
Door het ontstaan van de anderhalve-metersamenleving ten tijde van Corona koos regisseur Vincent van den Elshout er voor om de communicatie tussen de artiesten te laten verlopen via gebarentaal. Hierdoor is de voorstelling ook uitstekend geschikt voor slechthorenden.

Cast
Vrouw van de vuurtorenwachter & stem van de zeemeermin, sopraan : Judith Weusten
Vuurtorenwachter, bas-bariton : Vitali Rozynko
Zeemeermin Ondine, vloeracrobate : Francesca Orso
Zeven instrumentalisten van BarokOpera Amsterdam op historische instrumenten: Renaissance- & barokfluiten, barokviool, gamba & basviool, barokharp & Keltische harp, hobo & blokfluit, klavecimbel, theorbe & vihuela

Creatives
Artistieke en muzikale leiding : Frédérique Chauvet | Concept en regie: Vincent van den Elshout
Video, kostuums en decors in samenwerking met Emilie Lauwers | Decors : Henk van der Maazen
Uitvoering kostuums : Harry van Duren Design Clothes | Choreografie : Francesca Orso
Lichtontwerp: Desiree van Gelderen
Doven en gebaren-coaching: Mirjam Stolk en ‘Deaf by Iris’

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook