Zoek een voorstelling

Elke Vierveijzer - Lucht

Elke Vierveijzer. U kunt haar kennen van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten. Of misschien kent u haar wel helemaal niet. Dat wordt dan eens tijd.

Na ‘Om te janken zo mooi’ en ‘Zonder Genade’ is het tijd voor LUCHT. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat haar kenmerkt? Met een geheel eigen stem gaat ze in ‘LUCHT’ via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

ELKE VIERVEIJZER WINT POELIFINARIO KLEINKUNST!

Bij monde van Nico Baars, voorzitter VSCD Cabaretjury: “Met veel genoegen mocht ik gisteren als voorzitter van de VSCD Cabaretjury, mede namens Charlotte Louwers, Marijt Helmink, Victorine Plante, Mike Peek, Rob van Wijk en Joris Kemps, alle genomineerden voor de VSCD Cabaretprijzen persoonlijk informeren en feliciteren met hun nominatie. We zijn, zeker nu, na twee krankzinnige theaterseizoenen, trots op deze prachtige lijst met prachtige voorstellingen, zonder uitzondering van zeer hoge kwaliteit. Van ervaren rotten in het vak tot piepjonge nieuwkomers. Genomineerd zijn Sara Kroos, Rundfunk, Claudia de Breij, Alex Klaasen, Patrick Nederkoorn, & Jan Beuving, Elke Vierveijzer, Kasper van der Laan, Nina de la Parra en Grof Geschud. Maandag 25 oktober worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt in Diligentia in Den Haag.

Eén winnaar is er nu al, de voorstelling ‘Lucht’ van Elke Vierveijzer & Michiel Wetzer werd als enige genomineerd voor een Poelifinario in de categorie Kleinkunst en wint daarmee ook gelijk deze prijs. De jury stond daarom donderdagavond totaal onverwacht bij haar op de stoep om dit heugelijke nieuws persoonlijk te mogen vertellen en daar met haar op te proosten.”

Uit het juryrapport:

“Nominatie en tevens winnaar Poelifinario in de categorie kleinkunst Elke Vierveijzer met het programma ‘Lucht’ De jury: “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. De fraaie, gevarieerde arrangementen en invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken ‘Lucht’ helemaal af.”

Cast
Elke Vierveijzer: zang, gitaar | Muzikale begeleiding: Michiel Wetzer
Creatives
Elke Vierveijzer: tekst en muziek | Regie: Jessica Borst, Kim Arnold | Dramaturgie: Eveline Mol
Decor: Rian Smolenaers | Licht: Niels Kingma

Quotes
“Een prachtige stem, een aantal briljante hoogtepunten en bijtende noodzaak. Elke Vierveijzer laat in het liedprogramma Zonder Genade zien dat ze een grote toekomst tegemoet gaat.”
– Theaterkrant ***
“Vierveijzer is een veelbelovend zangeres met een heldere, krachtige stem. Samen met pianist Michiel Wetzer staat ze met beide benen in de Nederlandse kleinkunsttraditie, met verhalende liederen die soms doen denken aan Maarten van Roozendaal.”
– Volkskrant ***
“Elke Vierveijzer geeft in ‘Om te janken zo mooi’ de liedjes van Van Roozendaal echt een eigen kleur.” – Theaterkrant ****
“Vluchtgedrag is haar vreemd. Ze bewaart ‘Red mij niet tot de finale’ en weet de onbenaderbare Van Roozendaal dichtbij te brengen, met de belofte van een eigen signatuur in de naaste toekomst.”
– Noord Hollands Dagblad ****

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook Twitter

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten

Video