Zoek een voorstelling

Mira van der Lubbe - Nog Altijd Nog

Muzikale theatersolo over een allesomvattende vriendschap

Na de succesvolle theatersolo ‘Maak van je shit een hit’ komt Mira met een tweede eerlijke, muzikale voorstelling. ‘Nog altijd nog’ is het verhaal van een alles omvattende jeugdvriendschap, hoe die ontstond en hoe die kapot ging. Met de vraag: wat valt er nog te herstellen, want ze zeggen toch dat oude vriendschap niet roest?

Nu Mira van der Lubbe moeder is van een peuter van bijna twee, gaan haar gedachten vaak terug naar haar eigen jeugd en de onvoorwaardelijke vriendschap met haar buurjongetje. Ruim tien jaar lang waren ze twee handen op één buik, maar toen de pubertijd zijn intrede deed, kwamen er barsten in de vriendschap. Na een botte opmerking wilde Mira niets meer met hem te maken hebben en verbrak ze het contact. Daarna hoorde ze alleen nog maar dubieuze verhalen over hem. Nu twintig jaar later vraagt Mira zich af of het wel allemaal waar was en waarom ze er toen niet op af is gegaan?

Over Mira

Mira van der Lubbe (Amsterdam 1987) is een Amsterdamse acteur, theatermaker en schrijver. Na haar afstuderen in 2011 aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie speelde ze als freelancer onder andere bij De Toneelmakerij, Toneelgroep Maastricht, Het Nationale Theater en TV-series als ‘Jeuk’ en ‘Dokter Deen’. In de zomer van 2017 stond ze met haar eerste solovoorstelling ‘Maak van je shit een hit’ op theaterfestival ‘De Parade’. Een persoonlijke, muzikale en theatrale show over hoe te leven als je weet dat je belast bent met een erfelijk borstkanker-gen, over de gevolgen daarvan en het maken van keuzes. Haar kwetsbare doch krachtige manier van vertellen kwam binnen bij het publiek en zichtbaar geroerd verliet men de tent.

Mira genereerde veel media aandacht met de voorstelling en schoof aan bij televisieprogramma’s als ‘Jinek’ en ‘RTL Late Night’. Ze was te horen op verschillende radiozenders en stond met interviews onder andere in De Telegraaf, NRC, De Volkskrant en Het Parool. Door het succes van ‘Maak van je shit een hit’ op De Parade besloot ze de voorstelling uit te bouwen naar een avondvullende show waarmee ze begin 2019 - samen met muzikant en componist Eva van Manen - te zien was in de theaters door het land. En tenslotte, zomer 2019, op Lowlands.

Met ‘Maak van je shit een hit’ heeft Mira een toon gezet, waar ze in haar nieuwe voorstelling ‘Nog altijd nog’ opnieuw naar streeft.

Cast
Mira van der Lubbe
Creatives
Mira van der Lubbe: tekst / spel
Huub van der Lubbe: liedteksten |Bart Rijnink: composities
Timothy de Gilde: Eindregie

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten