Zoek een voorstelling

Pip Utton (UK) - Hitchcock

De Engelse meesteracteur Pip Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden, grijpt je bij de keel en laat je gedurende de voorstelling niet meer los.

Dit keer kruipt Pip in de huid van de Britse regisseur Alfred Hitchcock. Hitchcock is 30 jaar na zijn dood nog steeds een icoon o.a. door zijn films ‘Psycho’ en ‘The Birds’.

Hitchcock staat bekend om zijn sterke uitspraken:

“Spanning is als een vrouw, boeiend maar gevaarlijk. Hoe meer je overlaat aan de verbeelding, hoe opwindender het is. Ik ben nooit dol geweest op vrouwen die seks om hun nek hangen als kerstballen. Het is interessanter om seks in een vrouw te ontdekken in plaats van dat het je wordt toegeworpen, zoals Marilyn Monroe of vergelijkbare vrouwen. Die zijn voor mij te vulgair. De perfecte ‘mysterieuze vrouw’ is iemand die blond, subtiel en Scandinavisch is. Hoewel ik niet beweer een autoriteit op het gebied van vrouwen te zijn, geloof ik dat blondines de beste slachtoffers maken. Zij zijn als maagdelijke sneeuw die de bloederige voetafdrukken vertoont.”

“Ik wil slechts 4 mensen bij naam noemen die mij de meeste genegenheid, waardering, aanmoediging en constante samenwerking hebben gegeven. De eerste is een film-editor, de tweede een scriptschrijver, de derde de moeder van mijn dochter Pat en de vierde is een kok die ooit wonderen verrichtte in de keuken. De laatste is mijn vrouw Alma Reville. Mijn vrouw is een uitstekende kok en ik zou etend kunnen sterven. Hetgeen mij het meest verblijdt is eten, drinken en slapen. Ik slaap als een pasgeboren baby. Ik drink als een vis. Heb je mijn rode gezicht gezien? En ik eet als een varken. Het maakt mij niet uit dat ik steeds meer en meer op een varken ga lijken.”

“Bij het maken van een film is het mijn bedoeling dat ik altijd mijn publiek zoveel mogelijk wil laten lijden. Ik geloof dat er in iedereen een persoon zit waar niemand weet van heeft. En dat iedereen een moordenaar zou kunnen zijn. Iedereen houdt van een goede moord, behalve het slachtoffer. Hoe succesvoller de moordenaar, hoe succesvoller de film. De beste moordenaars zijn niet de gangsters of huurmoordenaars, maar de amateurs. Het zijn mensen die hun moorden waardig en met goede smaak uitvoeren, met een gevoel voor groots en meeslepend.”

Meer informatie over deze voorstelling vindt u hier.

Facebook

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten