Zoek een voorstelling

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten samen met Residentie Orkest Den Haag

Met een album, twee concerten en een tour brengen Trijntje Oosterhuis, Xander Vrienten en het Residentie Orkest o.l.v Joost Geevers een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn symfonische bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums.

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van Vlieg met me mee en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer Het gaat niet over.

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums – En toch…, Alles is anders en Tussen de regels – die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan.

Het album verschijnt op 27 januari 2023. Dan staan Trijntje, Xander en het Residentie Orkest ook in het Haagse Amare. Op 31 januari is er een concert in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Vanaf maart 2023 touren Trijntje met Xander met een te gekke band door het land langs clubs en theaters.

Komende voorstellingen in de theaters

Datum Tijd Plaats Locatie Kassa Kaarten